Відбулася ніч історичного кіно у Феодосіївській громаді

Дата: 24.08.2021 10:59
Кількість переглядів: 623

До 30-ї річниці Незалежності України 23 серпня у селах Лісники та Іванковичі відбвся перегляд знакових українських фільмів.

 

Мешканці громади могли переглянути такі фільми:

«Моя країна Україна» - анімаційні фільми для дітей про історію, традиції та унікальні явища нашої країни. Проєкт створений молодими режисерами, аніматорами, художниками у 2010 році. /Художній керівник проєкту — Степан Коваль. Виробництво — студія «Новаторфільм».

 

Документальний фільм «Левко Лук’яненко. Йти за совістю». Це короткий нарис про життєвий шлях правозахисника, громадського і політичного діяча, який є одним з будівничих Незалежної України та борців за свободу у XX столітті. 27 років життя – у тюрмах та таборах, 450 днів – у приміщеннях камерного типу і карцерах, 23 тисячі кілометрів етапу та 45 голодовок. Його мордували холодом та голодом, провокаціями і знущаннями, його тричі намагались фізично знищити. Але він вистояв. І став одним із співавторів Акту про незалежність України, прийняття якого дуже символічно відбулося у день його народження.

 

«Тіні забутих предків» - фільм режисера Сергія Параджанова знятий у 1964 році за однойменною повістю Михайла Коцюбинського. В ньому свого часу дебютував геніальний актор Іван Миколайчук.

 

«Чорний ворон» - історія «Залишенець. Чорний Ворон» розповідає про одну з найдраматичніших і найбільш замовчуваних сторінок української історії — запеклу боротьбу українських повстанців проти окупаційної комуністичної влади в 1920-х роках, вже після окупації УНР, у Холодному Ярі. Фільм знятий у 2019 році режисером Тарасом Ткаченком за романом однойменного бестселера відомого українського письменника Василя Шкляра.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.