Феодосіївська громада переходить до нових стандартів харчування у навчальних закладах
Сьогодні в рамках підготовки до початку навчального року у приміщенні виконавчого комітету відбулася нарада за участі кухарів, кухонних робітників, керівників шкіл, співробітників КП «Фудсервіс» та представників керівництва громади.
Наше завдання забезпечити якісним та здоровим харчуванням відповідно до нових Норм харчування, рекомендацій соціального проєкту CultFood з покращення культури харчування Є.Клопотенко та із запровадженням системи управління ризиками у галузі виробництва харчової продукції – інструменту для контролю безпеки харчування НАССР (обов’язкової для всіх закладів та виробників харчування в Україні з 20 вересня 2019 року) зазначив під час наради заступник сільського голови Максим Білоусенко.
З метою реалізації задуманого Феодосіївська сільська рада поклала функції харчування на КП «Фудсервіс» та виділила кошти бюджету на покращення матеріально технічного оснащення харчоблоків закладів освіти Феодосіївської громади. Ці заходи спрямовані на забезпечення харчування в закладах освіти вже в цьому навчальному році на суттєво новому, якісному рівні»
З 1 вересня забезпечення харчування закладів дошкільної освіти та закладів загальної середньої освіти здійснюватиме спеціалізоване комунальне підприємство «Фудсервіс».
У свою чергу директор КП «Фудсервіс» Антон Приходько зазначив, що підприємство активно готується до старту роботи з 1 вересня 2021 року, і вже закуплено перша частина обладнання та інвентаря для забезпечення процесу за новими, сучасними підходами та запровадженням системи управління ризиками у галузі виробництва харчової продукції – інструменту для контролю безпеки харчування НАССР.
Вже з наступного тижня школи та садочки отримають частину нового інвентаря, а з 1 вересня постачання продукції забезпечуватимуть виробники якісної продуктів харчування.»
Також під час зустрічі обговорено питання необхідності повної вакцинації мінімум 80% персоналу з метою забезпечення безперебійної роботи закладів освіти у разі переходу до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки.