У громаді відбулась нарада щодо стану вакцинації педагогічних працівників

Дата: 22.09.2021 11:26
Кількість переглядів: 543

Вчора, 21 вересня, відбулась планова нарада керівників закладів освіти Феодосіївської громади за участі заступника Феодосіївського сільського голови Максима Білоусенка, начальника відділу гуманітарного розвитку Миколи Неруша та лікаря І категорії Хотівської АЗПСМ Оксани Ревічевої.

Фото без опису

Темою наради стала необхідність вакцинації педагогічних працівників громади. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 1236, встановлено нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. 

Зокрема, ухвалені зміни передбачають, що у разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників з “жовтими” чи “зеленими” COVID-сертифікатами. 

Фахове роз'яснення щодо особливостей вакцинування різними вакцинами керівникам надала лікар Оксана Ревічова.

Максим Білоусенко зауважив: “Ми маємо зробити усі потрібні дії, аби максимально унеможливити переведення навчання в закладах освіти громади на дистанційну форму. Вчителі, які з тих чи інших причин не вакцинуватимуться, зможуть надати негативний результат тестування або довідку про одужання від COVID-19. Закон дозволяє не переходити з традиційної форми навчання при жовтому рівні, у випадках, коли таких вимог дотримано. Тому ми маємо зробити все, щоб недопустити закриття навчальних закладів та не створювати соціальної напруги перед батьками учнів”.

Довідково: за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС вирішено встановити з 00 год. 00 хвилин 23 вересня 2021 р. «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України.

Міністерство охорони здоров'я та Національна служба здоров'я розробили дві версії внутрішніх COVID-сертифікатів в Дії — “жовтої” та “зеленої”. Вони запрацюють відповідно до нових карантинних обмежень для запобігання поширенню COVID-19. Зміни до постанови № 1236 набули чинності з 20 вересня.

Передбачається, що COVID-сертифікат матиме дві опції (так звані “жовтий” або “зелений”) та міститиме  інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. Так званий “жовтий” сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а “зелений” - про повний курс.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних