ЯК ОТРИМУВАТИ ІНСУЛІН ЗА ЕЛЕКТРОННИМ РЕЦЕПТОМ

Дата: 04.10.2021 08:57
Кількість переглядів: 551

З 1 жовтня препарати інсуліну включають в державну програму реімбурсації “Доступні ліки”. Пацієнти з діабетом отримуватимуть інсуліни за електронним рецептом безоплатно або з незначною доплатою в будь-якій аптеці, яка працює за договором з Національною службою здоров’я України.

Фото без опису

Слід звернути увагу на деякі особливості отримання інсуліну під час  перехідного періоду.

 

рецепти, які були виписані до 1 жовтня, повинні бути анульовані ендокринологами, які їх створили. Крім того, ендокринологи повинні повідомити пацієнту, що цей рецепт анульований і виписати йому новий, починаючи з 1 жовтня. Щоб запобігти ситуації, коли пацієнт прийде в аптеку, а його рецепт буде недійсним і людина не зможе отримати інсулін.

 

Електронний план лікування і перший електронний рецепт пацієнту виписує ендокринолог. Але технічну можливість виписати перший рецепт має і сімейний лікар, з яким укладено декларацію. Отже, якщо з якихось причин ендокринолог не може виписати перший рецепт (у відпустці тощо), то пацієнт може звернутися за електронним рецептом до свого сімейного лікаря.

 

Також слід звернути увагу, що впродовж жовтня інсулін можна буде отримати й за паперовим рецептом, який виписаний до 30 вересня.

 

Важливо, що у разі відсутності на певній території дитячих ендокринологів, або якщо вони перебувають далеко від того місця, де живе пацієнт, електронний план лікування для дитини може створити дорослий ендокринолог.

 

За тим, щоб  всі діти, які потребують інсулінів, мали створений в електронній системі охорони здоров’я індивідуальний план лікування, будуть слідкувати місцеві департаменти охорони здоров’я. Адже саме на основі цього плану пацієнту виписуватимуть електронний рецепт на інсуліни.

 

Отримуйте офіційні новини Феодосіївської громади Обухівського району Київської області оперативно - підписуйтесь на наш телеграм-канал    https://t.me/feodosiivska_gromada


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних