Коли почнуть опалювати соціальні об’єкти у Феодосіївській громаді?

Дата: 19.10.2021 16:41
Кількість переглядів: 958

 

11 жовтня у Київській ОДА відбулося позачергове засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Комісія визнала ситуацію, що склалася у зв’язку з відсутністю постачання природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2020-2021 років - надзвичайною ситуацією техногенного характеру (унаслідок аварій на системах забезпечення) регіонального рівня.

Фото без опису

Директор Департаменту освіти і науки Київської ОДА Жанна Осипенко повідомила, що в освітній мережі Київської області  182 заклади дошкільної освіти (41%), 219 закладів загальної середньої освіти (33%) та 43 філії опорних шкіл (47% від загальної кількості) опалюються котельнями, що працюють на природному газу. Ці заклади знаходяться в 48 територіальних громадах 7 районів Київської області. Загалом в закладах освіти, що опалюються природним газом, навчається та виховується понад 12 тисяч вихованців та 78 тисяч учнів, працює понад 10 тисяч працівників.

Те ж саме стосується і закладів охорони здоров’я. Установи неспроможні укладати договори за ціною, яку пропонують постачальники. 

В ході обговорення на Комісії встановлено, що припинено постачання природного газу 2282 бюджетним установам Київської області, внаслідок чого порушено нормальні умови життєдіяльності 226, 5 тис. осіб.

Протягом вересня-жовтня відділ бухгалтерського обліку, звітності та тендерних  закупівель виконавчого комітету Феодосіївської сільської ради проводив тендерні процедури щодо закупівлі газу, проте жодні з торгів не відбулися через високу ціну на газ - до 48,7 тис. грн за 1000 м³. Уже вдруге відділ формує тендерну пропозицію, однак учасників, які можуть запропонувати прийнятну ціну нема.

З цього приводу, 19 жовтня у Хотові відбулась спільна нарада з керівниками закладів соціальної сфери під головуванням сільського голови Феодосіївської громади Миколи Пянчука.

Сільський голова підписав Розпорядження “Про початок опалювального сезону на території Феодосіївської громади”  ще 8 жовтня, оскільки на той час протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря не перевищувала 8? С. Проте, через відсутність договорів з постачальником, розпочати його вчасно не змогли.

 Уже проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Феодосіївської громади, яка визначила шляхи вирішення та алгоритм дій. Оголошення НС дозволяє нам укласти договір з постачальником природного газу за спрощеною процедурою - шляхом проведення переговорної процедури закупівлі з ТОВ ГК “Нафтогаз Трейдинг”. Це значно пришвидшить реальний початок опалювального періоду. Проведення переговорів з  ТОВ ГК “Нафтогаз Трейдинг”  та укладання договору за усіма нормативами триватиме 14 днів. Це означає, що опалення увімкнуть не раніше початку листопада.

Минулого року, на території Феодосіївської територіальної громади, опалювальний період розпочався 28 жовтня. Щоправда, температурний режим на вулиці тоді був дещо вищим.

Нині школи громади опалюються за допомогою твердопаливних ресурсів (окрім Хотівського академічного ліцею ім. Левка Лук'яненка, тут котлів альтернативного опалення не передбачено). Дещо складніша ситуація з дитячими садочками та будинками культури, адже твердопаливних котлів вони не мають. Використовувати закриті електрообігрівачі не дозволяють можливості   електромережі, яка не витримує такого навантаження.

“Складна ситуація склалась не лише у Хотові, Ходосівці, Іванковичах та інших населених пунктах нашої громади. Складна ситуація у нас загалом в країні. Але ми активно працюємо над розв'язанням цього питання та уже на початок листопада плануємо повноцінно розпочати опалювальний період”, - каже очільник Феодосіївської громади Микола Пянчук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних