Як ліквідовують наслідки негоди у Феодосіївській громаді

Дата: 11.01.2022 14:58
Кількість переглядів: 372

 

Починаючи з 9 січня Феодосіївську громаду рясно засипає снігом, який не тільки створює різдвяний настрій, а й додає роботи комунальним службам. На період рясного снігопаду, співробітники комунального підприємства “Ходосівське” працюють у посиленому режимі: залучили 9 одиниць техніки та 14 двірників. У Хотові на підмогу двірникам КП “Ходосівське” вийшли колеги з КП “Хотів”, забезпечуючи чищення тротуарів в центрі села.

Фото без опису

Двірники та водії спецтранспорту починають свою роботу вдосвіта і, як зізнається директор КП “Ходосівське” Людмила Брюхова, - людей не вистачає: у штаті комунального підприємства є 14 двірників, хоча їх має бути мінімум 19. Працюють вони в усіх селах громади.

Фото без описуФото без опису

Протяжність місцевих доріг Феодосіївської громади - близько 300 км. Від наслідків негоди їх рятують спеціалізованою технікою КП “Ходосівське”. Ще 40 км - дороги обласного підпорядкування (О-101316, О-101317, О-101603, О-100708, Т-10-06, С-100723, С-100724). Їх обслуговують підрядні організації ТОВ «СпецКомплект Постач» та ТОВ «Агрошляхбуд» на замовлення Департаменту регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації.

Фото без опису

Для зручності та покращення якості оперативного інформування співробітників, у КП “Ходосівське” створили власну карту обслуговування доріг громади у зимовий період. У застосунку є карта всіх вулиць та доріг громади. Програма вибудовує оптимальні маршрути для техніки. Водії їх бачать та їдуть чистити сніг кожен за власним маршрутом. 

Виходять на маршрути з 5 ранку, іноді і з 3 години ночі, попри вихідні чи свята. Але прибрати сніг на усіх вулицях одночасно, в один момент - неможливо.

Техніка прибирає в кожному селі, десь приїде швидше, десь через годину. Але нечищеною дорогу ніхто ніколи не залишає. Наразі цілодобово працює 8 тракторів та комбінована дорожня машина. Ними чистять сніг та посипають дороги протиожеледною сумішшю - каже Людмила Брюхова, - хоча професійності нашим водіям спецтехніки не бракує, але деякі вулиці чистити важко, іноді практично неможливо. Особливо, коли місцевість гориста, або дорога чи вулиця розташовані на схилі. Не всюди може “пройти” трактор чи КДМ. Та водії стараються і справляються.

 

Фото без описуФото без опису

Заступник сільського голови з житлово-комунальних питань Олександр Горін повідомив, що суттєвих нарікань від мешканців громади щодо якості обслуговування доріг в зимовий період не надходило, але роботи розчищення вулиць сіл громади тривають.

А от до місцевих власників автотранспорту звертається з проханням не паркувати транспортні засоби на автошляхах, оскільки це значно погіршує можливість прибирання. Не бракує і самовільно встановлених шлагбаумів, вони подекуди взагалі унеможливлюють прохід техніки.

Комунальне підприємство постійно комунікує зі старостами сіл. Вони якнайкраще інформовані про потреби в прибиранні від снігу, адже отримують інформацію безпосередньо від жителів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних