Як живуть евакуйовані жителі Феодосіївської громади?

Дата: 21.03.2022 11:22
Кількість переглядів: 240

Привіт, друзі!

Хочемо вам трохи розповісти про те, як же влаштувались жителі Феодосіївської громади, які евакуювались з України на період війни.

Фото без опису

Вам, мабуть, неодноразово потрапляли на очі повідомлення нашого прес-центру про евакуацію до Польщі жителів, які належать до найбільш вразливих соціальних категорій. У цих оголошеннях, як завше, три номери телефону людей, які тут, на місці - у громаді координують та організовують довіз наших громадян до безпечних, закордонних міст.

Найбільше ваших дзвінків з приводу безпечного доїзду до Польщі приймає завуч Хотівського академічного ліцею імені Левка Лук’яненка Любов Зателепа. Саме вона збирає від вас необхідну для поїздки інформацію та пояснює всі деталі, складає списки та передає їх Миколі Нерушу, начальнику відділу гуманітарного розвитку Феодосіївської сільради. У нашій громаді він займається організацією евакуації жителів.

По приїзду, наші евакуйовані потрапляють до польських розподільників. Це такі місця, де людині надається прихисток на період, доки вона не знайде собі кращий варіант або не отримає офіційний статус біженця.

Нині дуже багато українців приїхали до Польщі у пошуках безпеки для себе та своїх рідних. Це не зовсім позитивно впливає на економіку цієї держави і не додає їй можливостей, аби влаштовувати кожному новоприбулому “комфорт та розкіш”.

А саме комфорту та розкоші, як показує гірка практика, і очікують деякі евакуйовані. Так, насправді. Не безпечного притулку, щоб перечекати зі своїми дітьми страшну війну, не померти з голоду та не замерзнути на вулиці. А - комфорту.

Не отримавши достатній рівень цього “комфорту” вони влаштовують істерики волонтерам, сваряться з продавчинями в польських магазинах та в інші різноманітні способи показують себе не з кращого боку. І, на жаль, не лише себе, але й нашу, насправді мужню, сильну та незалежну Україну, де живе горда та самовіддана нація з багатою героїчною історією.

На щастя, адекватних українців, які справді розуміють увесь сенс своєї евакуації, набагато більше. І саме заради них працюють українські, польські, швейцарські, австрійські волонтери. Працюють волонтери й інших країн. У нашому дописі ми наголошуємо саме на цих країнах, бо у цей конкретний момент найбільше співпрацюємо саме з ними.

То ж, аби не відхилятися від теми допису, розповімо, що ж відбувається з жителям нашої громади після поселення в польські розподільники.

У Польщі працює організація “Centrum Integracji Mi?dzypokoleniowej”. Її волонтери зв’язуються з волонтерами інших країн, які допомагають знаходити житло для евакуйованих з України. Ці люди шукають вільні квартири та будинки серед своїх знайомих та серед людей, які шкодують та підтримують українців.

Звичайно, що подекуди це не простий та не швидкий процес. Однак, завдяки волонтерам, уже чимало жителів Феодосіївської громади оселилися в безпечних та гарних умовах у Швейцарії та Австрії.

Наші евакуйовані та розселені в інших країнах мешканці громади надіслали волонтерам фото свого житла, фото, як вони проводять свій вільний час та, сподіваємося, свої особисті слова подяки. Ці фото ми показуємо і вам.

Друзі, будьмо українцями! Не забуваймо, якого героїчного козацького роду ми діти! Підтримуймо та цінуймо одне одного. Бо лише так ми переможемо орду.

Слава Україні! Смерть ворогам!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних