Служба порятунку закликає вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах.

Дата: 28.09.2022 09:06
Кількість переглядів: 108

Служба порятунку закликає вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Категорично забороняється розводити багаття поблизу сухої рослинності та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Під час відпочинку на природі необхідно пам’ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й вашому життю!

Не спалюйте залишки сухої рослинності та сміття на власних подвір’ях – це може призвести до загорання торфовищ та виникнення лісових пожеж! Додаткова неприємність полягає в тому, що з травою, як правило, горить сміття, яке виділяє токсичні речовини, що шкідливі для організму. Окрім безпосередньої загрози людському здоров’ю спалювання сухої трави, стерні неминуче призводить до того, що вогонь з полів та подвір’я перекидається на лісосмуги, які з ними межують.

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення ст. 77-1 (самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків) тягне за собою накладання штрафу від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 грн до 6120 грн).

Згідно з Кримінальним кодексом України за знищення або пошкодження лісових масивів ст.245 передбачає штраф від 5400 до 9000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (91800 до 153000 грн.), або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

 

Обухівське РУ ГУ ДСНС України у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.