ДАНІЛОВ Володимир Георгійович

Дата: 20.04.2023 14:25
Кількість переглядів: 314

Фото без опису

Данілов Володимир Григорович

Дата народження: 31.05.1969 с. ХотівКиєво-Святошинський районКиївська область

Дата загибелі: 07.09.2016  КиївУкраїна

Звання: Старший сержант
Позивний: "Дикий"
Підрозділ: 81-ша окрема аеромобільна бригада
Місце проживання: Богуслав, Київська область, Україна
Сім'я: Мати, дружина, четверо дітей

Старший сержант, в.о. командира взводу розвідувальної роти 81-ї окремої аеромобільної бригади. Після школи закінчив курси за спеціальністю "тракторист-машиніст". З 17 років почав працювати трактористом в рідному селі. З 1987 по 1989 роки проходив строкову службу на посаді водія-механіка бронетранспортера. Демобілізувався зі строкової служби в званні сержанта.

Після служби працював трактористом у Хотові, водієм, охоронником. До 2014 року, останні 5 років працював трактористом в ТОВ "Богуславка Агро" в селі Хохітва Богуславського району Киівськоі області. На фронт пішов добровольцем. 29 жовтня 2014 року підписав контракт до закінчення особливого періоду.

Починав службу в 54-му окремому розвідувальному батальйоні, потім його рота була переведена до 81-ї окремоі аеромобільноі бригади.

Один з легендарних кіборгів, обороняв Донецький аеропорт у січні - лютому 2015 року. Там був поранений, отримавши травму від вибухової хвилі. Знаходився в Харківському, потім в Чернігівському військових шпиталях, після чого був відправлений додому на реабілітацію, не закінчивши яку, знову відправився на війну. Був на позиціях в Зайцево і Кодемі.

З весни 2016 року по останній час з ротаціями знаходився на Авдіівській промзоні. Брав участь у багатьох спецопераціях.

Володимир захоплювався риболовлею та полюванням. Як кажуть про нього близкі - був тихим, домашнім, сімейним. Мріяв про те, що коли закінчить службу, присвятить своє життя сім'і та дітям.

1 вересня, перебуваючи в зоні АТО, потрапив до реанімації. спочатку краматорська реанімація, борт, Харків, знову борт Київ, Інститут Амосова, Володимиру констатували «пост-травматичну контузію лівої легені, розслоєння аорти», потрібно було стентування, у держави грошей на це не було, прийняли рішення робити відкриту операцію, «Дикий» не дожив до операції лічені години.

Синдром розшарування аорти в нього ще з першого поранення яке він отримав в ДАП, після чого був відправлений в Чернігівський військовий госпіталь, з якого хворим був забраний дружиною, яка продовжила лікування.

Помер в результаті серцевого захворювання через розрив аорти у клініці Амосова в Києві, за кілька днів до призначеної операції 

Похований в Богуславі. Залишилися мати, сестра, дружина та діти. Дружина Володимира - раніше волонтер БФ «Надія», військовослужбовець ЗСУ.

Під час участі в АТО був нагороджений нагрудним знаком командира 81-ї окремоі аеромобільноі бригади "За сумлінну службу"; 

Нагрудним знаком міністерства оборони "Знак пошани";

Медалю «За жертовність і любов до України»;

Нагороджений відзнакою «За участь у бойових діях УНСО» 2 ступеня (посмертно);

Указом Президента України № 23/2017 від 3 лютого 2017 року «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних