Київські регіональні електромережі підготували 5-ть лайфхаків розумного використання електроенергії

Дата: 20.07.2023 16:44
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

ДТЕК Київські регіональні електромережі дав корисні поради зі скорочення витрат на електроенергію. Для цього в нагоді стануть електролічильники «день-ніч», завдяки яким можна розраховуватись за спожиту електроенергію вночі з 50% знижкою. Також фахівці підготували лайфхаки з енергоефективності, які дозволяють знизити кількість спожитої електроенергії в місяць та допомогти енергосистемі країни.

Одним з найефективніших способів знизити витрати є багатозонні лічильники обліку електроенергії, що дозволяють до 50% скоротити витрати на електрику за рахунок знижки на нічне споживання (23:00 – 7:00). 

Дієві лайфхаки з розумного електроспоживання, як можна зекономити на електриці, а також допомогти енергосистемі країни:

  1. При виборі побутової техніки слід надавати перевагу такій, що має клас енергоспоживання А, А+, А++, А+++. Вона більш енергоефективна, а отже споживатиме менше кіловатів, роблячи те саме, що й інші але менш енергоефективні пристрої.
  2. Активно використовуйте нічний режим енергоспоживання. Вмикайте або використовуйте функцію «відкладеного старту» потужних приладів (бойлери, посудомийні та пральні машини, кондиціонери та інші) після 23:00.
  3. У вечірні години (з 16:00 до 23:00) намагайтесь не використовувати кондиціонер. Включайте його в енергоефективному режимі, не охолоджуючи кімнату нижче 23˚C. Увімкніть режим "" для підтримки комфортної температури.
  4. Замініть на світлодіодні усі лампи в оселі. У порівнянні з лампам розжарювання вони споживають електрики в десять разів менше, випромінюючи таку ж кількість світла. Тобто якщо у вас у будинку десять ламп розжарювання, то замінивши їх усі на світлодіодні, вони будуть освітлювати ваше приміщення так само, але усі 10 споживатимуть світло як одна стара лампа.
  5. Розумно ставтеся до споживання електрики. Не охолоджуйте кондиціонером приміщення, де наразі вас немає. Вмикайте світло лише там, де ви перебуваєте. Не користуйтеся одночасно кількома енергоємними приладами (праска, чайник тощо) разом - включайте їх почергово, щоб розподілити навантаження.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних