Ти як? «Щоденник подяки»: дякувати — це не лише про ввічливість

Дата: 09.08.2023 16:28
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

Зараз часто здається, що радіти нічому. Але якщо бачити навколо лише темряву, то з часом зникнуть і сили працювати, і настрій, і апетит..

Заведіть «Щоденник подяки», він допоможе бачити світлі моменти щодня, зберегти сили, подарує відчуття спокою.

Дякувати — це не тільки про ввічливість. Коли ми відчуваємо щиру вдячність, мозок виробляє дофамін — необхідний нам «гормон щастя». Це він наповнює світ фарбами, додає нам натхнення, навіть покращує апетит.

Суть проста: ви вписуєте трьох людей і три події, яким хочеться подякувати. Наступного дня це перечитуєте і дописуєте ще 3 + 3. Не забувайте вписувати у щоденник і себе — дякувати собі за смачний обід, новий цікавий досвід або за проведений час для себе. А коли ви дякуєте, то зверніть увагу — в цей момент ви посміхаєтесь. 

Також коли ви відчуваєте вдячність, мозок виділяє дофамін. У вас покращується настрій і з’являються сили на улюблені справи. Тож дякувати — це не лише про  вічливість. Дякувати – це користь нашому ментальному здоров’ю, а разом із тим і фізичному.

Більше інформації про техніки заспокоєння у стресових ситуаціях та багато корисного щодо ментального здоров’я дізнавайтеся тут: http://howareu.com

Комунікаційна кампанія Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською, реалізується завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт. Зміст матеріалів кампанії є винятковою відповідальністю ГО «Безбар’єрність» i не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США. Сприяння у виготовленні та поширенні інформаційно-просвітницьких матеріалів надали Міжнародна організація з міграції (IOM Ukraine), рекламний холдинг Megapolis, благодійний фонд BGV.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних