Відбулася 24 позачергова сесія сільської ради

Дата: 15.11.2023 12:43
Кількість переглядів: 349

10 листопада 2023 року пройшла 24 позачергова сесія сільради Феодосіївської ОТГ, під час якої депутати розглянули низку важливих для громади рішень. Які рішення увійшли до порядку денного та які з них підтримали депутати, читайте у нашому огляді.

Фото без опису

Першим депутати розглянули рішення «Про внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Феодосіївської сільської територіальної громади Обухівського району Київської області на 2023 рік». Зокрема йшлося про те, що у поточному році продовжиться робота з проектування, облаштування та використання укриттів на території громади.

Після обговорення депутати вирішили внести зміни до Програми, виклавши паспорт Програми соціально-економічного та культурного розвитку Феодосіївської сільської територіальної громади на 2023 рік в новій редакції. Депутати рішення підтримали. Повний текст рішення та супровідні документи доступні на сайті.

Розглянули та підтримали рішення «Про створення фонду захисних споруд цивільного захисту для укриття населення на території Феодосіївської сільської територіальної громади».

Вирішили що потрібно створити Фонд споруд  цивільного захисту для укриття жителів громади. Зокрема, на облік візьмуть споруди подвійного призначення та найпростіші укриття – підземні та наземні будівлі.

Балансоутримувачі таких споруд, незалежно від їх форми власності, повинні поставити свої будівлі на облік у Фонд та утримувати їх у належному стані, щоб була можливість використовувати у разі потреби. Виконком зі свого боку буде контролювати цей процес та придатність будівель до використання.  

Розглянули рішення «Про пункти незламності на території Феодосіївської сільської територіальної громади». Після доповіді та обговорення вирішили, що на території громади буде відкрито два стаціонарні Пункти незламності.

Знаходитися пункти будуть за наступними адресами:  Хотівський академічний ліцей імені Левка Лук’яненка (с. Хотів, пл. Паширова, 1) та в будинку культури (с. Іванковичі, вул. Соборна, 86).

«Наразі ми забезпечуємо діяльність двох Пунктів незламності на території громади. Але, ми пережили кризу лютого минулого року і ми готові зробити все необхідне і цією зимою», - зазначив в.о. голови сільради Анатолій Походня, - «Організацію роботи Пунктів візьме на себе Виконком, управління – керівники обох закладів».  Рішення було підтриманим.

Фото без описуРозглянули рішення «Про внесення змін до «Програми розвитку та фінансової підтримки комунального підприємства «ХОТІВ» Феодосіївської сільської ради Обухівського району Київської області на 2023-2025 роки».

Депутати вирішили внести зміни до Програми розвитку та фінансової підтримки  КП «ХОТІВ» на 2023-2025 роки, затвердженої рішенням 22 сесії Феодосіївської сільської ради від 21.09.2023 № 7, виклавши Паспорт програми в новій редакції. Також КП «ХОТІВ» має виконати заходи Програми протягом 2023-2025 років.

«Програму важливо виконати. КП «ХОТІВ» поступово матиме змогу вийти з кризового становища і ми перестанемо його дотувати з бюджету громади», - зазначив в.о. голови сільради, - «Доречи, минулого тижня в нас відбулися наради з директорами всіх КП. Комунальні підприємств подаватимуть фінансові плани на 2024 рік, у яких плануватимуть свої фінансові надходження – чи то з місцевого бюджету, чи з комерційної діяльності. Це дасть можливість контролювати використання бюджетних коштів з максимальною ефективністю і зробить їхню діяльність прозорою».

Також розглянули та підтримали депутати рішення «Про внесення змін до показників бюджету Феодосіївської сільської територіальної громади на 2023 рік».

Враховуючи висновок відділу фінансів сільської ради про виконання загального фонду бюджету Феодосіївської сільської територіальної громади станом на 01.11.2023 року, було запропоновано збільшити дохідну частину бюджету на загальну суму 2172,1 тис.грн.

Відповідно до наказів Київської обласної державної адміністрації (Київської обласної військової адміністрації) від 11.10.2023 № 270 «Про внесення змін до обласного бюджету Київської області на 2023 рік» бюджету громади зменшено на 14,2 тис.грн субвенцію на виконання окремих заходів проекту «Активні парки - локації здорової України».

Від 20.10.2023 № 275 «Про внесення змін до обласного бюджету Київської області на 2023 рік» бюджету громади збільшено  на 105,4 тис.грн субвенцію на реалізацію заходів за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (за спеціальним фондом державного бюджету).

За поданням Відділу соціального захисту населення сільської ради зменшено бюджетні призначення на загальну суму 152,9 тис.грн, які пропонується направити Відділу гуманітарного розвитку сільської ради на співфінансування заходів із забезпечення загальної середньої освіти “Нова українська школа”.

По Виконавчому комітету сільської ради пропонується зменшити призначення в сумі 1000,0 тис.грн на придбання та встановлення модульного приміщення для облаштування медпункту для прийому пацієнтів в с. Гвоздів та направити їх на проведення робіт із капітального ремонту адміністративної будівлі Феодосіївської сільської ради в с. Гвоздів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних