Семінар щодо євроінтеграційних процесів сільських громад

Дата: 29.05.2024 19:13
Кількість переглядів: 51

28 травня 2024 представники територіальних громад та аграрного бізнесу, органів законодавчої та виконавчої влади, посольства Латвії в Україні та США в Україні, громадських організацій, закладів науки та освіти, дорадчих служб Київщини, міжнародні експерти зібралися в приміщенні Інституту механізації та автоматики агропромислового виробництва НААН (ІМА АПВ НААН) у смт Глеваха Фастівського району Київської області на семінар «Аграрії та сільські громади: як підготуватися до членства в ЄС».

Представниками від Феодосіївської громади були працівники Сектору економічного розвитку Виконавчого комітету Феодосіївської сільської ради.

Мета семінару – прискорити євроінтеграційні процеси, допомога українським сільським громадам та аграрному бізнесу краще підготуватися до членства в ЄС.

Інформацією про євроінтеграцію в діяльності Міністерства аграрної політики та продовольства України поділився начальник відділу стратегії агропромислового комплексу Микола Мороз. Зокрема, інформацією про проєкт Стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на період до 2030 року, що готується фахівцями Міністерства за участі багатьох експертів та незабаром буде доступна для широкого публічного обговорення.

Через різні програми / інструменти ЄС допомагає країнам, що мають статус кандидата в члени ЄС, зокрема, в частині розвитку сільського господарства та сільської місцевості. На теперішньому етапі країни – кандидати в члени ЄС користуються можливостями підтримки через програму IPARD – Instrument for Pre-accession Assistance for Rural Development. Для України програми передвступної підготовки на зразок IPARD (назва може змінюватися у майбутньому) можуть стати доступними тільки після 2027 року. Але до цього треба готуватися вже зараз. Тому НАСДСУ разом з українськими та латвійськими партнерами зосередилася на роботі з підготовки Дорожньої карти для приєднання України до інструментів передвступної підготовки для сільського розвитку, проєкт якої представив учасникам семінару екс-заступник Державного секретаря Міністерства землеробства Латвії, радник Міністерства землеробства Латвії, Постійний представник Латвії в ОЕСР та ЮНЕСКО Айварс Лапіньш. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних