У Феодосіївській громаді продовжують реформувати шкільне харчування

Дата: 11.10.2021 11:51
Кількість переглядів: 656

 

Феодосіівська територіальна громада долучилась до реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища  та реформування системи шкільного харчування. Директор КП «Фудсервіс» Антон Приходько взяв участь у роботі форуму “Реформа системи шкільного харчування”, організований за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської у місті Дніпро.

Фото без опису

Мета форуму - надати підтримку органам місцевого самоврядування та організаціям, що забезпечують процес харчування в закладах освіти, у впровадженні нових норм та підходів до організації харчування.

Під час форуму спікери детально розібрали систему безпекових норм HACCP, специфіки у публічних закупівлях продуктів та послуг, роз'яснили що таке проєктний підхід у переобладнанні та спробували відповісти на найгостріші питання від громад.

Євген Клопотенко, засновник соціального проєкту «Нове шкільне харчування (Cult Food) розповів про успіхи запровадження нової моделі харчування та що вже найближчим часом очікується завершення роботи над розробкою та погодженням профільними міністерствами нового сезонного чотиритижневого меню для закладів загальної середньої освіти. Триває робота над розробкою нового меню для закладів дошкільної освіти.

Під час обідньої перерви форуму, команда Національної асоціації громадського харчування продемонструвала технологічний процес приготування 8 страв для 600 учасників форуму за 45 хвилин на сучасному обладнанні.

У заході взяли участь:

Перша Леді України Олена Зеленська, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Заступники міністра освіти і науки України Артур Селецький та Любомира Мандзій, Віктор Ляшко Міністр охорони здоров'я України, Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька, а також представники Міністерства економіки України, Мінрегіону, Антимонопольного комітету України, Prozorro, Централізованої закупівельної організації ДУ "Професійні закупівлі", Культура їжі I Cult Food та Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

“За результатами форуму ми переконались, що рухаємось у правильному напряму. Наші досягнення у розробці нових підходів до системи харчування, модернізації харчоблоків шкіл та садочків Феодосіївської громади вже є суттєвими. Навіть попри те, що ми лише почали роботу і нам ще потрібно багато змінити, щоб досягти мети - побудувати систему якісного, безпечного та корисного харчування в закладах освіти нашої громади" - каже Антон Приходько.

Нагадаємо:

Комунальне підприємство Феодосіівськоі сільської ради почало свою роботу з 1 вересня 2021 року та одразу запровадило нове меню відповідно до нових рекомендацій Мінохорониздоров‘я та Міністерства освіти та активно переобладнує харчоблоки закладів освіти громади.

Сільська рада, за ініціативи голови Феодосіївської громади Миколи Пянчука, передбачила кошти на переобладнання харчоблоків закладів освіти громади.

Фото без описуНа фото Антон Приходько (директор КП Фудсервіс) та Артур Селецький (заступник міністра освіти і науки України)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних